Cambara Peruaans noten

Cambara Peruaans noten

Cambara Peruaans noten

houten vloeren
houten vloeren facebook
Sucupira zwarte kabbes in massieve planken en duoplank lamelparket. Bij Duoplanken gevaar voor scheuren door onregelmatige krimp

Cambara wordt ook wel "Peruaans Noten" genoemd. De donker bruine kleur komt dan ook dicht bij de kleur van "noten".

cambara peruaans noten houten vloeren

Een voordeel t.o.v. het "echte" noten is wel dat er nauwelijks spinthout in voorkomt. Het spinthout in Noten is behoorlijk wit en steekt af tegen het chocolade kleurige kernhout van Noten. In Cambara ziet men dit verschijnsel niet. Bovendien ligt Cambara een stuk lager in prijs dan Noten.

Cambara donkere bruine houtsoort. Peruaans noten

Cambara is beschikbaar in lange en brede planken. Zo kunnen wij u massieve vloerdelen aanbieden in: 20 x 230 mm.!!

Bent u opzoek naar een donkere, knoestvrije vloer met een mooie tekening en zoekt u mooie brede delen, dan raden wij u aan Cambara in uw overweging mee te nemen.

Cambara houten vloeren peruaans noten

Cambara kwaliteit?

Cambara is een egaal bruine houtsoort. Cambara is echter een stuk minder hard dan andere bruine houtsoorten als Lapacho Ipe of Sucupira. Men merkt dit al direct als men een proefbord van Cambara optilt en daarna een proefbord van Lapacho Ipe. Toch is Cambara ook geschikt voor parketvloeren. U mag er echter niet de extreme kwaliteiten van verwachten als van bovengenoemde houtsoorten. Voordeel van Cambara t.o.v. deze soorten is echter wel dat er een aanzienlijk goedkopere prijs tegenover staat. Waarschijnlijk de houtsoort met de laagste prijs voor een egaal bruine brede houten vloer.

Cambara heeft praktisch geen noesten.

Cambara in lak afwerking

Welke afwerking?

Een Cambara vloer kan zowel met moderne als met klassieke meubelen worden gecombineerd. Van belang hierbij is de juiste keuze van de afwerking. Cambara heeft van origine een mooie egaal bruine kleur.

Ook is Cambara zeer mooi in de diverse soorten lak. Hier kunt u kiezen uit een matte zeer natuurlijke lak, die de oorspronkelijke kleur van het hout het best in stand laat of u kunt kiezen uit een lak die de kleur nog iets warmer maakt. Dat er grote verschillen zijn tussen het gebruik van olie of van een matte lak blijkt uit bovenstaande foto's van Cambara. De twee bovenste foto''s geven de kleur weer van een Cambara houten vloer in een olie - zeep afwerking en de onderste foto van de 3 foto's geeft de afwerking weer van een parketvloer van Cambara in de matte lak

Ga voor meer informatie over de afwerking van de Cambara vloerdelen naar de volgende pagina's of kom naar onze showroom en haal een proefplankje op:

Olie-Zeep afwerking

Lak

Leggen van uw Cambara massieve vloer?

Kijk voor informatie over het leggen van houten vloeren:

Leggen van planken vloeren

Houten vloeren zwevend leggen

Houten vloeren vast verlijmen

Voor informatie over parketleggers kunt u ons altijd bellen en/of kijken op de pagina:

Parketleggers

Cambara voor zeer brede vloer,brede vloerplanken

Houten vloeren - Eiken vloeren - Parketvloeren - Lamelparket


 

Interessante Links